Digitális Témahét


                                                                  2016. április 04-08-ig


Iskolánk is csatlakozott az első évben meghirdetett Digitális Témahét   programsorozathoz.


Az első nap „Netezz biztonságosan!” címmel előadásokat hallottak a diákok, pedagógusok és szülők. Vendégünk és előadónk Matusek M. Zsuzsanna szociálpedagógus volt, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviseletében. Érdekes, tanulságos és hasznos információkhoz jutottak a tanulók (1-8. évfolyam), szülők és pedagógusok.


A Safer Internet Program kapcsán 4 db Lájkvadász nevű társasjátékot is kapott iskolánk, ennek a játéknak a segítségével a napköziben, osztályfőnöki órákon játékos formában tudnak az internet veszélyeivel megismerkedni a gyerekek.


A 8. évfolyam tanulói 2 projektet valósítottak a Digitális Témahét keretében. Egy héten keresztül digitális eszközök (számítógép, okostelefon, laptop, tablet) és az oktatásban eddig ritkán használt alkalmazások segítségével dolgozták fel a különböző témákat, jutottak új információk, tudás birtokába.


A projektek, programok:


MÉDIÁKOK                    Résztvevõk                      Produktumok1    Produktumok2


HELYSZÍNELŐK                  Résztvevők                        Produktumok


Netezz biztonságosan!                               Képek


A fenti linkeken érhetők el az elkészült produktumok, képek.


Mi pedagógusok is sokat tanultunk a foglalkozásokra készülve. Hasznos, könnyen kezelhető alkalmazásokat, programokat ismertünk meg. Ezeket az ismereteket a tanítási óráinkon is alkalmazni tudjuk.


Ajánlom mindenkinek a program honlapját, mert ugyan a Témahét befejeződött, de sok új információt, elérhetőséget tartalmaz.
Köszönjük a szervezők munkáját és várjuk a folytatást jövőre!


Reménykedünk abban, hogy az internet elérésének sebessége, megbízhatósága változni fog iskolánkban, így a napi bosszúságoktól is megszabadulunk.

 

A Digitális Témahét honlapja: dth2016.hu

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2016-2024 Copyright. Minden jog fenntartva Win Investor Zrt.