A diákönkormányzat általános célja a jól működő, aktív közösségi élet megteremtése a tanulók, a nevelők és a szülők önkéntes, tevékeny bevonásával, illetve a gyermekek bátorítása saját ötleteik, véleményük, javaslataik képviseletére.

-      A diákok érdekének képviselete, megjelenítése az iskola működésében.

-      A demokratikus működés, véleményformálás – és képviselet elsajátítása, megszervezése.

-      Szabadidős programok, a diákok életkorának és érdeklődésének megfelelő tevékenységi formák kezdeményezése a nevelőtestület, a szülők, a diáktársak felé.

Alapvető nevelési célunk:

-      A diákok, tanárok, szülők együttműködésének kezdeményezése, előmozdítása, támogatása.

-      Színvonalas programok szervezésével tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket biztosítása. Teret adunk közösségi élmények átélésére.

-      Néphagyományaink, szokásrendszerünk megismerése, ápolása.

-      Megemlékezünk nemzeti ünnepeinkről.

-      Biztosítani igyekszünk az egyén megfelelő csoportos beilleszkedését, a közösség hasznos tagjává válását.

-      A környezettudatosság erősítése a diákokban.

 

Hagyományos programjaink:

-      Őszi, tavaszi papírgyűjtés

-   Szeptember végén Suli- buli keretében az iskolánk születésnapját ünnepeljük. Ezen a napon az elsősöket a nyolcadik osztályosos „Kassais diákká” avatják. Az első osztályosok először öltik magukra a kék iskolapólót, és büszkén tesznek fogadalmat arra, hogy méltó tagjai lesznek az iskolai közösségünknek. A nyolcadikos avatók kis ajándékokkal lepik meg a kicsiket, amit ők, év végén, a ballagáskor viszonoznak.  A tanítás nélküli nap akadályversennyel folytatódik.

-      Októberben, a nemzeti gyásznapon, virágot viszünk a kopjafákhoz.  Rádióműsort hallgatunk a zene világnapján.

-    Novemberben Szent Márton napi váltó versenyt rendezünk az osztályok között, melyen megemlékezünk a népi hagyományokról is.

-  December a karácsonyi ünnepkör jegyében zajlik. Díszítjük a termeket, folyosókat. Az adventi vasárnapokat követő hétfőn közös gyertyagyújtás a zsibongóban, meghitt műsorok keretében. Luca napi játszóház. Egy vállalkozó szellemű csoport regöléssel készül az ünnepre, és elviszi jókívánságait az alsós osztályokba.
Hagyományosan, minden évben, a 2. évfolyam készül ünnepi műsorral, amit az utolsó tanítási napon délután tekintünk meg. Közös énekléssel hangolódunk az ünnepre, búcsúzunk az óévtől.

-      Januárban a magyar kultúra napját ünnepeljük. Játékos  TOTÓ-t  töltenek ki a gyerekek.

- A február a farsang jegyében telik. 1.2.osztályosok a tornateremben, a 3.4. osztályok az osztálytermükben búcsúztatják a telet. Majd a buli után az udvaron közösen elégetjük az osztályok kisze bábjait, amire mindenki ( a szülők is) előre rátűzhetik bajaikat, bánatukat, szomorúságukat, hogy azok elégjenek a tisztító tűzben. A lángokat körbeállva közösen énekelünk.

-      Márciusban, hagyományosan, a 4. évfolyam készül ünnepi műsorral nemzeti ünnepünkre.

-     Áprilisban tavaszi pompába öltöztetjük a folyosókat és az ablakokat. Virágokat ültetünk az udvari virágládákba a Földünk tiszteletére. A magyar költészet napján, verseket mondunk, kicsik és nagyok egyaránt.

-  Májusban aszfaltrajz versenyt rendezünk a madarak és fák napja témában. Hagyományosan pünkösdi királyt választunk a fiúk közül, játékos sportfeladatok keretében. A pünkösdi király kiváltsága, hogy egy évig nem kell sorba állnia az ebédnél. A lányok kívánságára, a jövőben, királylányt is fogunk választani. Gondolkodunk a lebonyolítás lehetőségein.

-      Júniusban, a nemzeti összetartozás napján, olyan közösségi programokat szervezünk, hogy átélhessék a gyerekek a közösséghez tartozás élményét, amit a hosszú nyári szünetben sem felejtenek el.

 

 

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2016-2024 Copyright. Minden jog fenntartva Win Investor Zrt.